Alte știri

Șeful adjunct al IGP a avut o întrevedere cu expertul pe securitate din cadrul Misiunii de Observare a Alegerilor a OSCE/ODIHR

Pinterest LinkedIn Tumblr

Oficiul pentru Instituții Democratice și Drepturile Omului (OSCE / ODIHR) a deschis o Misiune de Observare a Alegerilor, care va asigura buna desfășurare a alegerilor prezidențiale din 1 noiembrie 2020 în Republica Moldova.

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

Șeful adjunct al Inspectoratului General al Poliției, Marin Maxian, a avut, astăzi, la inițiativa OSCE, o întrevedere cu expertul pe securitate al Misiunii de Observare a Alegerilor, Valeriu Mija.

În cadrul întrevederii a fost stabilit un mecanism eficient de coordonare a activităților planificate în Republica Moldova privind desfășurarea alegerilor prezidențiale din acest an.

Părțile au discutat despre asigurarea siguranței și securității misiunii și membrilor săi pe teritoriul Republicii Moldova.

În acest context, Inspectoratul General al Poliției și-a manifestat deschiderea de a acorda suportul necesar observatorilor permanenți, dar și celor de rang înalt și cu statut temporar din cadrul Misiunii de Observare a Alegerilor a OSCE/ODIHR, care vor monitoriza procesul electoral pe teritoriul întregii țări.

Totodată, au fost identificate persoanele responsabile din cadrul Poliției Naționale, care vor răspunde prompt în situațiile de criză la orice întrebare, în vederea asigurării siguranței și securității observatorilor din cadrul Misiunii.

Precizăm, că Poliția este pregătită să intervină operativ la sesizările cetățenilor despre încălcări, incidente şi alte informaţii privind activitatea electorală, dar și să asigure ordinea și securitatea publică pe parcursul desfășurării alegerilor din data de 1 noiembrie curent.

Citește și: Lukașenko trimite experți electorali la alegerile prezidențiale din Republica Moldova

loading...

Comments are closed.