Actual

Șeful adjunct al IGP a avut o ședință de lucru cu experții Misiunii de observare a alegerilor din cadrul Oficiului pentru Instituții Democratice și Drepturile Omului

Pinterest LinkedIn Tumblr

Astăzi, șeful adjunct al Inspectoratului General al Poliției, Marin Maxian, a avut o ședință de lucru cu un grup de experți ai Misiunii de observare a alegerilor din cadrul Oficiului pentru Instituții Democratice și Drepturile Omului, condus de șeful adjunct al misiunii, Vasil Vashchanka.

Principalul subiect din agenda discuției a fost planul de acțiuni comune în procesul de monitorizare a procesului electoral, problematicile și acțiunile de documentare a încălcărilor din domeniul electoral.

Accent s-a pus pe faptele care cad sub incidența articolelor 181 prim ,,Coruperea alegătorilor” și articolul 182 ,,Falsificarea rezultatelor votării” din Codul Penal al Republicii Moldova.

Poliția Națională a reiterat că va asigura ordinea și securitatea publică în societate pe parcursul scrutinului, inclusiv va interveni la sesizările cetățenilor despre încălcări, incidente şi alte informaţii privind activitatea electorală.

Citește și: Începe tipărirea buletinelor de vot pentru alegerile prezidențiale din 1 noiembrie 2020

loading...

Comments are closed.