Alte știri

Șeful diplomației moldovene a avut o întrevedere cu ambasadorul Chinei la Chișinău

Pinterest LinkedIn Tumblr

Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Aureliu Ciocoi, l-a primit vineri în audiență pe Zhang Yinghong, ambasadorul Republicii Populare Chineze în Republica Moldova pentru a discuta impulsionarea relațiilor bilaterale și identificarea noilor oportunități de cooperare în domenii sectoriale, precum și consolidarea cadrului juridic bilateral.

Interlocutorii au trecut în revistă dialogul politic, subliniind importanța menținerii contactelor la nivel înalt, intensificarea schimburilor comercial-economice și desfășurarea următoarei runde  de negocieri pe marginea Acordului de liber schimb. În context, ministrul Aureliu Ciocoi a punctat că dimensiunea economică și investițională în dialogul bilateral vor contribui semnificativ la avansarea calitativă a relației bilaterale.

Totodată, oficialul moldovean a transmis mulțumiri autorităților de la Beijing pentru ajutorul tehnic și umanitar oferit Republicii Moldova, inclusiv pentru asistență generoasă în combaterea pandemiei COVID-19.

De asemenea, părțile au efectuat un schimb de opinii asupra colaborării în plan multilateral, în cadrul organelor elective ale ONU, în particular prin stabilirea unor aranjamente bilaterale de sprijin reciproc.

loading...

Comments are closed.