Actualitate

Șeful diplomației moldovenești a avut o discuție cu ministrul Afacerilor Externe al Poloniei

Pinterest LinkedIn Tumblr

Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Nicu Popescu, a desfășurat o conversație telefonică cu ministrul Afacerilor Externe al Poloniei, Zbigniew Rau.

În cadrul conversației telefonice, ministrul Nicu Popescu a apreciat înalt susținerea plenară a Poloniei în procesul de integrare europeană a Republicii Moldova, inclusiv menținerea țării noastre în lista statelor prioritare pentru asistență.

La rândul său, oficialul polonez a transmis sprijinul autorităților de la Varșovia pentru agenda de reforme inițiată de noul Guvern, axată pe lupta împotriva corupției.

Republica Moldova și Polonia cooperează în baza unei agende ambițioase nu doar în plan bilateral, ci și în cadrul organizațiilor internaționale. În context, vicepremierul Nicu Popescu a reiterat interesul ca în lista priorităților președinției Poloniei la OSCE din anul 2022 să se regăsească problematica reglementării conflictului transnistrean.

Totodată, oficialul moldovean a menționat disponibilitatea noului Executiv în reluarea reuniunilor Comisiei interguvernamentale moldo-polone pentru cooperare economică, având în vedere intenția ambelor părți de intensificare a schimburilor comerciale.

Pe final, miniștrii de externe au agreat dinamizarea eforturilor diplomatice pentru organizarea în timpul apropiat a unor vizite de nivel înalt.

loading...

Comments are closed.