Șeful FBI: Atacul Hamas va inspira cea mai mare ameninţare teroristă din SUA de la ISIS încoace

Christopher Wray, directorul FBI

Atacul Hamas asupra Israelului va inspira cea mai importantă ameninţare teroristă la adresa Statelor Unite de la apariţia ISIS în urmă cu aproape un deceniu, a declarat marţi directorul FBI, Christopher Wray, în cadrul unei audieri în Congres, relatează Reuters, sursă preluată de news.ro

Wray a declarat că, de la începutul conflictului israeliano-palestinian din Gaza, la începutul acestei luni, mai multe organizaţii teroriste străine au chemat la atacuri împotriva americanilor şi a Occidentului, sporind ameninţarea reprezentată de extremiştii violenţi de origine americană.

“Acţiunile Hamas şi ale aliaţilor săi vor servi drept sursă de inspiraţie aşa cum nu am mai văzut de când ISIS şi-a lansat aşa-numitul califat în urmă cu câţiva ani”, a declarat Wray.

Comentariile au fost făcute în timpul unei audieri în faţa Comisiei pentru Securitate Internă şi Afaceri Guvernamentale a Senatului SUA, axată pe ameninţările la adresa Statelor Unite.

Guvernul american a înregistrat o creştere a ameninţărilor împotriva evreilor, musulmanilor şi arabilor americani de când au izbucnit luptele din Gaza, au declarat oficialii.

De asemenea, numărul de atacuri asupra bazelor militare americane de peste hotare comise de miliţii susţinute de Iran a crescut în această lună, a declarat Wray. Atacurile cibernetice împotriva Statelor Unite din partea Iranului şi a actorilor non-statali se vor înrăutăţi probabil dacă conflictul se extinde, a mai spus el.

În timpul audierii din Senat, secretarul pentru securitate internă, Alejandro Mayorkas, a declarat că ura îndreptată împotriva studenţilor evrei din Statele Unite după ce a reizbucnit conflictul israeliano-palestinian din Gaza a contribuit la creşterea antisemitismului.

Casa Albă şi-a exprimat în această săptămână îngrijorarea faţă de rapoartele privind incidentele antievreieşti din universităţile americane, în condiţiile în care tensiunile au determinat oficialii universităţilor să întărească securitatea.

Total
0
Shares

Pentru abonare la canalul nostru de pe Telegram, click aici!

Total
0
Share