Alte știri

Șeful IGP, despre accidentele de ieri: ”Șoferii noștri nu s-au maturizat ca să înțeleagă că alcoolul la volan ucide”

Pinterest LinkedIn Tumblr

Ieri, Moldova a fost zguduită de două accidente grave, unul la Ștefan Vodă, al doilea, pe traseul Bălți-Rîșcani. În urma acestora, 14 persoane au fost traumatizate și au avut nevoie de spitalizare, 3 fiind în stare gravă.

Urmăriți-ne și pe Telegram!

După cele întâmplate, Sergiu Paiu, noul șef al IGP, menționează că ”șoferii noștri nu s-au maturizat ca să înțeleagă că alcoolul la volan ucide. Cuplarea centurii de siguranță nu se face de ochii poliției, dar pentru a-ți mări șansele de supraviețuire în cazul unei tamponări. Că atunci când ești obosit, trebuie să eviți șofatul. Iar dacă ai ieșit la o depășire, trebuie să te asiguri”.

Potrivit șefului IGP, statistica arată că majoritatea accidentelor grave au loc în timpul concediilor. Atunci șoferii sunt mai relaxați și chiar își permit să urce în stare de ebrietate la volan. Conducătorii băuți se simt șoferi absoluți și se comportă ca niște “șmecheri” neglijând regulamentul circulației rutiere. Poate a funcționat o dată, la unii funcționează ani la rând, până la momentul când ajung schilodiți în scaunul cu rotile, sau și mai grav.

”Am organizat, astăzi, la prima oră, o ședință operativă cu șefii de subdiviziuni. Le-am dat acestora o săptămâna pentru identificarea soluțiilor de prevenire a accidentelor rutiere, precum și pentru stabilirea unor sarcini suplimentare în activitatea subdiviziunilor de patrulare ale Poliției pentru acoperirea sectoarelor de drum periculoase”, a transmis Paiu.

”Cu riscul să par, poate, prea insistent, o să fac publice imagini de la accidentele de ieri, ca o lecție pentru cei care nu știu care sunt consecințele iresponsabilității în trafic”, a conchis șeful IGP.

loading...

Comments are closed.