Șeful INTERPOL Moldova a fost plasat în arest la domiciliu

Procuratura Anticorupție informează că astăzi, Judecătoria Chișinău sediul Ciocana, a admis parțial demersul procurorilor privind prelungirea măsurii preventive -arestul preventiv in privința șeful biroului Interpol Moldova, fiind plasat în arest la domiciliu pentru 30 de zile.

Procuratura Anticorupție consideră încheierea neîntemeiată și urmează a fi contestată la Curtea de Apel Chișinău.

Procurorii au anunțat pe 4 iunie reținerea unor persoane, inclusiv funcționari de stat din Republica Moldova, pentru suspiciuni de mită în valoare de milioane de dolari. Aceștia ar fi intervenit pentru a bloca sau șterge „notificările roșii” emise de Interpol, care avertizează asupra infractorilor căutați internațional, a declarat șefa Procuraturii Anticorupție, Veronica Dragalin.

Pe 5 iunie, a avut loc o percheziție în urma căreia o altă persoană a fost reținută. Dintre cele cinci persoane reținute inițial, patru au fost eliberate. În aceeași zi, procurorii anticorupție au cerut reținerea pentru 30 de zile a șefului Interpol, Viorel Țentiu. Pe 6 iunie, magistrații au dispus arestarea preventivă a acestuia.

Anterior, Sergiu Bularu, avocatul lui Viorel Țentiu, a specificat că acesta pledează nevinovat și vor ataca hotărârea la Curtea de Apel.

Total
0
Shares
Total
0
Share