Alte știri

Şeful Mafiei din Moscova, asasinat la restaurant, când lua cina. ”Ştrumfii” ar fi pus la cale uciderea sa

Pinterest LinkedIn Tumblr

Azerul Nadir Salifov, liderul uneia dintre cele mai periculoase organizații criminale din lume, a fost împușcat mortal în cap, în timp ce se afla într-un restaurant din Antalya, a anunțat presa locală, citată de Daily Star.

Urmăriți-ne și pe Telegram!

Nadir Salifov (47 de ani), liderul mafiei din Azerbaidjan, cunoscut sub numele de “Lotu Quli”, în traducere “Inima”, a fost împușcat în cap chiar de persoana cu care lua masa în restaurant.

Salifov era recunoscut ca fiind unul dintre cei mai bogați gangsteri din Rusia, activitatea sa criminală datând încă din 1995, când la vârsta de 22 de ani a ajuns într-o închisoare din Baku, Azerbaidjan. El a fost acuzat de uciderea a doi rivali din gruparea sa criminală, fiind condamnat inițial la moarte, pedeapsa fiind comutată în 15 ani de închisoare.

Bărbatul de 47 de ani a fost eliberat abia în 2017, după ce, în timp ce era încarcerat, i s-a mai adăugat o pedeapsă de 15 ani de închisoare. Însă, asta nu l-a împiedicat să devină unul dintre cei mai temuți lideri ai mafiei, având operațiuni în principal în capitala Rusiei, Moscova.

Bărbatul care l-a ucis pe Salifov a reușit să fugă de la locul crimei, însă a fost prins ulterior la un control pe autostrada Antalya-Denizli, scrie sursa citată.

După eliberare, în 2018, Salifov a fost arestat în Turcia, sub acuzația de complicitate la crimă, după ce pe numele lui exista un mandat de arestare, emis în 2016, pentru uciderea unui alt lider al mafiei, Rovshan Caniyev.

În 2017, 10 membri ai unei grupări mafiote din Turcia au fost arestați de poliție în timpul unei întâlniri cu fratele lui Caniyev în timpul căreia s-ar fi pus la cale asasinarea lui Salifov. Se crede că gruparea cunoscută sub numele de Ștrumfii ar fi oferit recompense pentru asasinarea lui Salifov.

Salifov a fost ulterior eliberat de poliție și predat autorităților, în vederea deportării în Azerbaijan. Liderul mafiei azere a reușit să fugă, ascunzându-se o perioadă în Orientul Mijlociu, după care a revenit pe teritoriul Turciei cu un pașaport fals.

În februarie 2020, poliția din Turcia a arestat 17 membri ai mafiei din Rusia care ar fi încercat să-l asasineze pe Salifov.

loading...

Comments are closed.