Șeful Misiunii OSCE în Moldova, Claus Neukirch, își încheie mandatul de patru ani

Șeful Misiunii OSCE în Moldova, Dr. Claus Neukirch, își încheie astăzi mandatul de șef de Misiune și mediator OSCE în procesul de reglementare transnistreană.

„Menținerea păcii și stabilității pe ambele maluri ale Nistrului este ceea ce va conta în zilele, săptămânile și lunile următoare și sunt încrezător că Misiunea va continua să ofere contribuția sa remarcabilă la acest proces. Îi doresc succesorului meu, părților și oamenilor de pe ambele maluri ale râului Nistru tot succesul posibil în cele mai importante eforturi din aceste vremuri: Menținerea păcii și stabilității”, a spus Neukirch.

„Sunt cu adevărat recunoscător colegilor mei din Misiunea OSCE, tuturor omologilor și participanților la procesul de negociere, partenerilor și tuturor delegațiilor pentru sprijinul extraordinar, cooperarea activă și interesul pe care l-au manifestat față de Misiune în toți acești ani. Nici un efort de mediere nu ar fi reușit fără sprijinul și cooperarea lor extraordinară”, a subliniat el.

Principala prioritate a Misiunii OSCE în Moldova este de a contribui la realizarea unei soluționări politice durabile și cuprinzătoare a conflictului transnistrean, bazată pe integritatea teritorială și suveranitatea Republicii Moldova în cadrul granițelor sale recunoscute la nivel internațional, cu statut special pentru Transnistria.

Mandatul Misiunii OSCE în Moldova este aprobat și reînnoit în fiecare an de toate cele 57 de state participante la OSCE, inclusiv Republica Moldova.

Citiți blogul lui Dr. Neukirch, unde acesta își împărtășește experiența sa cu privire la provocări, realizări și lecții învățate în timpul celor patru ani de activitate ca șef al Misiunii.

Total
0
Shares
Total
0
Share