Externe

Șeful OMS: În zilele următoare vom ajunge la un milion de cazuri de COVID-19 și 50.000 de decese

Pinterest LinkedIn Tumblr

În ultimele săptămâni a fost înregistrată o creștere aproape exponențială a cazurilor de COVID-19, iar coronavirusul a ajuns aproape în fiecare țară, spune șeful OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, într-o cnoferință de presă, scrie Digi24.ro, citat de Telegraph.md.

Numărul deceselor a crescut de peste două ori în ultima săptămână. În zilele următoare vom ajunge la un milion de cazuri confirmate de COVID-19 și la 50.000 de decese”, a adăugat el.

Intrăm în a patra lună de la izbucnirea pandemiei de coronavirus și sunt foarte îngrijorat de răspândirea globală a infecției”, a mai spus șeful OMS.

El a arătat că măsurile de izolare luate de țările afectate ajută la limitarea răspândirii COVD-19, dar au consecințe negative asupra celor săraci.

Am făcut un apel la guverne să ia măsuri sociale, pentru a se asigura că cei mai vulnerabili au apă și cele necesare traiului de fiecare zi”, a arătat Ghebreyesus.

Citește și: O bătrână din Belgia a refuzat ventilatorul în favoarea pacienților mai tineri și a murit infectată cu COVID-19

loading...

Comments are closed.