Externe

Șeful PCCOCS, Nicolae Chitoroagă, a dezvăluit unde se află comanditarul tentativei de omor asupra lui Vlad Plahotniuc

Pinterest LinkedIn Tumblr

Persoanele care au comandat tentativele de omor asupra liderului Partidului Democrat din Moldova (PDM), Vlad Plahotniuc se află în libertate la Moscova, Federația Rusă. Declarația a fost făcută de către șeful Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale, Nicolae Chitoroagă, în cadrul unui interviu oferit în exclusivitate pentru MOLDPRES.

Potrivit procurorului, comanditarul asasinatului liderului PDM are pe numele său mai multe mandate de arestare și este învinuit de numeroase infracțiuni.

„Pe numele acestuia, anul trecut am trimis în instanța de judecată un dosar privind extorcarea unei sume de 15 mln de ruble rusești. Persoanele care stau în spatele acestor două tentative de asasinare au legături directe între ele în săvârșirea acestor infracțiuni și nu numai. Acești suspecți sunt cunoscuți tuturor, unul dintre care este interlopul, Grigore Caramalac”, a spus Chitoroagă.

Despre o eventuală tentativă de omor a lui Vlad Plahotniuc, MAI-ul ucrainean a anunțat pe 7 aprilie 2017. Ulterior, a fost reținută și gruparea criminală, formată din 17 persoane. În acest caz, Grigore Caramalac, suspectat de comandarea asasinatului, a fost pus sub învinuire și anunțat în căutare internațională. Dacă vor fi găsiți vinovați, bănuiții riscă de la 15 la 20 de ani de închisoare și pedepse pentru alte infracțiuni în parte.

Conform procurorilor, în cazul tentativei de asasinare a bancherului Gherman Gorbunțov în calitate de comanditar al omorului figurează primarul municipiului Bălți, Renato Usatîi. Tentativa de omor a omului de afaceri din Rusia a avut loc pe 20 martie 2012, la Londra. Gorbunțov a reuşit să supravieţuiască, chiar dacă în acesta au fost trase opt gloanţe.

loading...

Comments are closed.