Social

Șeful Poliției Naționale, Alexandru Pînzari, a felicitat detașamentul cu Destinație Specială „Pantera” cu cea de-a 27-a aniversare

Pinterest LinkedIn Tumblr

Sunt aleşi pe sprânceană, neînfricaţi, iar salariul nu-i descurajează să-şi îndeplinească sarcinile. Vorbim despre angajaţii Detaşamentului cu destinaţie specială „Pantera” care aniversează astăzi 27 de ani de la instituirea subdiviziunii de elită a Departamentului Instituţiilor Penitenciare.

Cu această ocazie, șeful Inspectoratului General al Poliției, Alexandru Pînzari a transmis felicitări. „Detașamentul cu Destinație Specială „Pantera”, subdiviziunea de elită a Departamentului Instituțiilor Penitenciare a ajuns la cea de-a 27-a aniversare. Amintirile cu voi încă mai persistă… mereu v-am apreciat calitățile puternice, curajul și măiestria profesională. La ceas aniversar, sunt alături de voi.” scrie pe pagina sa de Facebook, Alexandru Pînzari.

Detaşamentul cu Destinaţie Specială  „Pantera” a fost fondat la 1 aprilie 1991 şi este o subdiviziune structurală a Departamentului Instituţiilor Penitenciare.

Camuflaj, veste antiglonţ, cătuşe, scuturi protectoare, arme sunt doar cîteva de instrumente de luptă şi de activitate a colaboratorilor Detaşamentului „Pantera”. Riscuri, condiţii imprevizibile şi intervenţie profesionistă sunt doar cîteva din provocările majore la care trebuie să facă faţa angajaţii acestei subdiviziuni specializate.

Zi de zi cei 70 de colaboratori ai Detaşamentului cu Destinaţie Specială sînt antrenaţi în diverse activităţi, menite să asigure legalitatea şi securitatea în mediul deţinuţilor, activităţi care ar fi imposibile de realizat fără o bună pregătire fizică dar şi o stare morală potrivită.

O zi obişnuită de muncă a unui angajat al Detaşamentului presupune în mod obligatoriu realizarea sistematică a pregătirii fizice, diverse probe sportive, cum ar fi: lupta corp la corp, alergare, tragere la ţintă, pregătirea alpinistică şi antitero şi altele.

 

loading...

Comments are closed.