Șeful statului a avut o discuție telefonică cu liderul de la Tiraspol

Președintele Igor Dodon a avut o discuție telefonică cu liderul de la Tiraspol, Vadim Krasnoselskii, transmite Telegraph.md

În cadrul dialogului, Igor Dodon și Vadim Krasnoselskii au făcut un schimb de opinii cu privire la procesul de negocieri dintre Chișinău și Tiraspol, au analizat anumite rezultate ale ședințelor Grupurilor de lucru pentru consolidarea încrederii, convenind să continue dialogul pentru a identifica soluții în vederea consolidării încrederii dintre oamenii de pe ambele maluri ale Nistrului.

În mod special, s-a vorbit despre situația creată în Zona de Securitate, în raioanele adiacente rîului Nistru, mai cu seamă a celei din satele raionului Dubăsari (Cocieri, Vasilievca, Molovata Nouă, Roghi) și satul Copanca din Căușeni, unde localnicii sunt nevoiți să ajungă pe malul drept al Nistrului doar cu ajutorul bacului plutitor.

Oficialii au convenit asupra necesității de a întreprinde anumite măsuri care ar simplifica deplasarea locuitorilor între cele două maluri ale Nistrului. În context, președintele Igor Dodon a reiterat că autoritățile de la Chișinău vor depune eforturi pentru a asigura drepturile locuitorilor din regiunea transnistreană.

Citește și: Șeful statului, în vizită de lucru la Briceni. Cu cine s-a întâlnit

 

Total
0
Shares

Pentru abonare la canalul nostru de pe Telegram, click aici!

Total
0
Share