Social

Șeful statului a vizitat mai multe întreprinderi din satele Măgdăcești și Coșernița

Pinterest LinkedIn Tumblr

În cadrul vizitei sale de astăzi în raionul Criuleni, șeful statului, Igor Dodon, a vizitat mai multe întreprinderi din satele Măgdăcești și Coșernița, transmite Telegraph.md

În satul Măgdăcești, Igor Dodon s-a familiarizat cu activitatea întreprinderii cu capital străin „Metal Supply Masters” SRL. Compania cu capital belgian a fost fondată în anul 2007. În prezent, se ocupă de fabricarea componentelor echipamentelor grele pentru construcții și minerit. Detaliile sunt furnizate comanditarilor din SUA și Europa, printre aceștia fiind companii cunoscute, precum Volvo (Suedia), Caterpillar (SUA), Liebherr (Germania – Elveția). La întreprindere activează peste 50 de angajați.

Președintele și-a exprimat recunoștința față de partenerii străini pentru crearea locurilor de muncă și posibilitatea de a exporta produse peste hotarele țării, ceea ce asigură încasări substanțiale la buget.

În același sat, Igor Dodon a vizitat gospodăria țărănească „Moara lui Ion Guzun” sau „Moara Domnească”. Aceasta a fost construită de Ion și Vera Guzun, în anul 1996. Ei au importat o bună parte a echipamentelor din orașul Nijni Novgorod din Rusia. Astăzi, această gospodărie unică în felul său este cartea de vizită a satului Măgdăcești, procesul tehnologic al întreprinderii fiind computerizat și automatizat în totalitate.

De asemenea, șeful statului a luat cunoștință de activitatea companiei autohtone „Ocean Fish”, fondată în anul 2016. Întreprinderea deține o fabrică modernă în satul Măgdăcești, utilată conform standardelor internaționale. Materia primă provine în mare parte din import, 90% fiind din țările Scandinave: Norvegia, Danemarca, inclusiv Insulele Feroe, Islanda. Sunt livrări și din Grecia, țări din Asia, America Latină, SUA ș.a.

În satul Coșernița, raionul Criuleni, Igor Dodon a vizitat întreprinderea agricolă „Velfruct” SRL. Aceasta activează deja de 10 ani, fiind specializată în exportul produselor agricole peste hotare. Compania deține 50 de hectare de livadă de pruni și meri, de asemenea, cultivă căpșuni. În anul 2019, compania a dat în exploatare cea mai mare și modernă cameră frigorifică din țară, cu capacitatea de 5800 tone. În cadrul companiei activează circa 30 de angajați permanenți, iar în sezonul de recoltare, numărul acestora se dublează. Datorită implementării tehnologiilor moderne, gospodăria a creat o livadă superintensivă de măr cu 4 mii de pomi la hectar, dotată cu un sistem de antigrindină și de irigare.

Citește și: Președintele Igor Dodon efectuează o vizită de lucru în raionul Criuleni

loading...

Comments are closed.