Oficial

Șeful statului efectuează o vizită de lucru în raionul Ceadîr-Lunga

Pinterest LinkedIn Tumblr

Președintele Igor Dodon efectuează astăzi o vizită de lucru în raionul Ceadîr-Lunga, transmite Telegraph.md

Șeful statului, împreună cu Irina Vlah, bașcanul Autonomiei Găgăuze, a vizitat spitalul raional din Ceadîr-Lunga, unde, până nu demult, situația epidemiologică era gravă din cauza identificării unui focar de infecție cu COVID-19. În prezent, aici se tratează 39 de pacienți diagnosticați cu coronavirus; de la începutul epidemiei, în raionul Ceadîr-Lunga s-au infectat 549 de persoane.

Igor Dodon a adresat mulțumiri personalului spitalului pentru eforturile depuse în combaterea răspândirii virusului și a transmis administrației Diplomele de Onoare ale Președintelui, destinate celor mai buni lucrători.

În orașul Ceadîr-Lunga, președintele a vizitat întreprinderea regională SRL „TransTest”, care a fost fondată acum 15 ani, inițial – ca centru de testare a mijloacelor de transport. Doi ani mai tîrziu, aici a fost lansată producerea semințelor de floarea soarelui și de dovleac, arahide, migdale, fistic ș.a. De asemenea, a fost lansată o linie de producere a foilor de lavaș.

De asemenea, Igor Dodon s-a familiarizat cu activitatea filialei Zonei Economice Libere „Valcaneș” („Vulcănești”), care se află în orașul Ceadîr-Lunga. Decizia cu privire la deschiderea filialei cu suprafața totală de 42 ha a fost luată în anul 2017, iar în anul curent, autoritățile locale au acordat primele 15 ha, celelalte terenuri urmînd să fie oferite în timpul apropiat. Se preconizează ca deja în primăvara – vara anului viitor, primul rezident al Zonei Economice Libere va putea să-și înceapă activitatea.

Citește și: ULTIMĂ ORĂ // Igor Dodon a avut o discuție cu șeful misiunii de monitorizare a FMI în Moldova

loading...

Comments are closed.