Alte știri

Șeful statului este gata să ajute la finalizarea lucrărilor de construcție a Schitului Sihatric Goloseevo „Sfântul Voievod Ștefan cel Mare”

Pinterest LinkedIn Tumblr

Pe finalul vizitei în raionul Telenești, președintele Igor Dodon a vizitat Schitul Sihăstriei Goloseevo „Sfântul Voievod Ștefan cel Mare”, care a fost întemeiat în 2017 și se află în construcție, transmite Telegraph.md, cu referire la NTV.md

Urmăriți-ne și pe Telegram!

“Am discutat cu PS Isaachie, Episcop de Vorzel, Vicar al Mitropoliei Kievului, Stareț al Sihăstriei Goloseevo, care este băștinaș din Ghiliceni. Am dat asigurări că voi contribui la finalizarea lucrărilor de construcție a acestui locaș sfânt menționând că apreciez efortul depus pentru edificarea așezământului monahal de la Ghiliceni”, a scris Igor Dodon, într-o postare pe Facebook.

Tot la Telenești, șeful statului s-a familiarizat cu activitatea întreprinderii cu capital mixt SRL „Goloseevo” din satul Ghiliceni, fondată de mănăstirea ”Goloseevo” din orașul Kiev. Întreprinderea a fost înființată în anul 2007 și se ocupă de creșterea ovinelor, bovinelor și porcinelor, inclusiv procesarea laptelui. De asemenea, gospodăria dispune de 24 ha livezi de prune, caise, cireșe, 11 ha de viță-de vie, cultivă grîu și porumb pe o suprafață de 600 ha.

Citește și: Ceban se arată indignat de dezastru ce l-a găsit azi în sectorul Botanica al capitalei

loading...

Comments are closed.