Social

Șeful statului, împreună cu conducerea APP, a efectuat o vizită la Fabrica de sticlă din Chișinău

Pinterest LinkedIn Tumblr

La 29 iulie Fabrica de sticlă din Chișinău, a marcat 50 de ani de la înființare. Cu acest prilej Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, directorul general al Agenției Proprietății Publice, Ghenadie Țepordei, împreună cu Corneliu Soltan, directorul general adjunct, au efectuat o vizită la această întreprindere.

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a venit cu un mesaj de felicitare pentru toți cei care au activat aici sau continuă să o facă. Cu ocazia jubileului, șeful statului a înmânat conducerii fabricii Ordinul „Gloria Muncii” și a anunțat că printr-un decret prezidențial a conferit Medalia „Meritul Civic” la opt angajați ai întreprinderii, iar altor patru – Ordinul „Gloria Muncii”.

În discursul său, Ghenadie Țepordei, director general al Agenției Proprietății Publice, a apreciat activitatea întreprinderii vizate și a menționat că de mai mulți ani calitatea produselor Fabricii de sticlă este cotată pe piața autohtonă și cea internațională. În același context, acesta a venit cu un mesaj de felicitare adresat întreg colectiv al Fabricii de Sticlă din Chișinău cu ocazia jubileului de 50 de ani de la fondare.

În cadrul întrevederii, oficialilor le-au fost prezentate halele de producere, procesul tehnologic dar și problemele cu care se confruntă întreprinderea.

La final directorul general al Fabricii, Pavel Perju, a mulțumit oaspeților pentru mesajele de felicitare și implicare și și-a exprimat recunoștința pentru sprijinul acordat de autoritățile statului în buna funcționare a instituției.

În prezent, Fabrica de sticlă din Chișinău produce circa 4300-4400 tone de sticlă pe lună și acoperă, în mod prioritar, necesitățile cumpărătorilor autohtoni. Totodată producția este exportată în țările CSI și ale Uniunii Europene.

Citește și: Fabrica de sticlă din Chișinău donează 400 mii lei pentru lupta cu coronavirusul

loading...

Comments are closed.