Actual

Șeful statului, în întrevedere cu șefii companiilor farmaceutice și importatorii de medicamente

Pinterest LinkedIn Tumblr

Președintele Igor Dodon a avut o întrevedere cu șefii companiilor farmaceutice și importatorii de medicamente, cu care a discutat despre asigurarea populației cu medicamente în condițiile epidemiei actuale, relatează Telegraph.md

„Am exprimat recunoștință celor prezenți pentru atitudinea responsabilă în problema aprovizionării oamenilor cu medicamente. Totodată, am constatat că deficitul acut de măști de protecție din farmacii, care acum este reglementat parțial din contul producerii locale, nu este vina rețelelor de farmacii, ci o realitate obiectivă de nivel global și nicio țară nu a fost pregătită de o asemenea criză.

În această ordine de idei am discutat detaliat două subiecte principale: rezervele de preparate necesare în țară și prețurile la medicamente. S-a menționat că aceste lucruri sînt influențate de anumiți factori, precum – prețul impus de producător, fluctuațiile cursului valutar, interdicția impusă de aproape toate țările la exportul de medicamente și inventar pe perioada epidemiei de coronavirus.

Am dat asigurări că conducerea de vîrf a țării va acorda tot sprijinul necesar pentru ca livrările de medicamente pentru sistemul de sănătate și populație în general să fie efectuate fără întreruperi. În acest sens, sîntem pregătiți să desfășurăm consultări politice cu partenerii noștri externi. De asemenea, am informat că problemele din ramură vor fi discutate în cel mai scurt timp la nivelul Guvernului Republicii Moldova.”, a comunicat șeful staului, Igor Dodon.

Citește și: Conducerea Ministerului Apărării și Armatei Naționale, în vizită de inspectare la brigada de infanterie motorizată „Moldova”

loading...

Comments are closed.