Alte știri

Șeful statului, președintele Parlamentului și prim-ministrul au participat la ședința săptămânală. Despre ce au discutat

Pinterest LinkedIn Tumblr

Șeful statului, Igor Dodon, a participat la ședința săptămânală cu președintele Parlamentului, Zinaida Greceanîi, și prim-ministrul, Ion Chicu, transmite Telegraph.md

În cadrul ședinței, s-a discutat agenda pentru următoarele zile, inclusiv ședința de astăzi a Biroului Permanent al Parlamentului Republicii Moldova, în cadrul căreia va fi dezbătută înaintarea moțiunii de cenzură împotriva Guvernului.

Igor Dodon a atenționat asupra faptului că, în cazul căderii Guvernului, acesta va avea împuterniciri limitate, inclusiv nu va putea semna Acordul cu Uniunea Europeană cu privire la asistența macrofinanciară, precum și Memorandumul cu Fondul Monetar Internațional.

Șeful statului a apreciat rezultatele vizitei de lucru a prim-ministrului Ion Chicu la Minsk, unde a avut loc întrunirea șefilor executivelor din statele Uniunii Economice Eurasiatice, în cadrul căreia Republica Moldova are statut de observator. În urmă negocierilor cu prim-ministrul Republicii Belarus, Roman Golovcenko, s-a decis implicarea partenerilor belaruși în realizarea programului național cu privire la crearea celor 16 parcuri industriale.

Totodată, prim-ministrul rus, Mihail Mișustin a confirmat disponibilitatea Moscovei de a relua negocierile cu privire la creditul în valoare de 200 milioane euro, destinat Republicii Moldova. În altă ordine de idei, s-a discutat și despre exportul produselor agroalimentare moldovenești în Federația Rusă.

Pe finalul ședinței, oficialii au discutat despre desfășurarea programului național ”Drumuri bune pentru toți”, în cadrul căruia au fost alocați circa 1 miliard 375 milioane de lei, care vor fi cheltuiți pentru reparația drumurilor locale, regionale și naționale.

Citește și: Declarații de presă după ședința de lucru a președintelui, prim-ministrului și speakerului Parlamentului

loading...

Comments are closed.