Semne că WiFi-ul din casă îți afectează sănătatea

Este greu să îți imaginezi lumea fără Internet, însă conexiunile wireless nu sunt atât de sigure precum ai crede. Vezi cum îți dai seama că WiFi-ul din casă îți afectează sănătatea și ce ar trebui să faci în acest sens.

Folosirea în exces a tehnologiei îți afectează sănătatea, potrivit specialiștilor. Studii recente au arătat că radiațiile emise de telefoanele mobile, de exemplu, pot duce la apariția tumorilor cerebrale și altor boli grave. Periculos este și WiFi-ul, care poate provoca sindromul de hipersensibilitate electromagnetică. Medicul elvețian Thomas Rau de la Clinica Paracelsus susține că aproximativ 40% din populație prezintă simptome minore ale acestei afecțiuni, iar 8% este mai afectată de undele electromagnetice.

Astfel, dacă ai o mică intoleranță la undele electromagnetice, atunci vei observa că nu te poți concentra, te vei confrunta frecvent cu dureri puternice de cap, dureri de urechi, oboseală cronică, probleme cu somnul, greață, amețeli, dureri musculare și senzații de arsuri pe piele. Oamenii foarte sensibili la aceste unde prezintă semne ceva mai grave. Astfel, migrenele cronice, tulburările de învățare, insomnia, boala Parkinson, durerile cronice de spate, aritmia și chiar cancerul pot fi cauzate de o intoleranță a undelor electromagnetice emise de WiFi sau alte dispozitive electronice.

Cum te protejezi de pericolul WiFi-ului?

Nu ai cum să nu mai folosești WiFi-ul sau telefonul mobil, însă poți lua unele măsuri care vor diminua efectele undelor electromagnetice. Astfel, poți crește consumul de alimente organice, precum și de apă. Vitaminele și mineralele sunt foarte importante pentru un sistem imunitar sănătos, așa că asigură-te că nu îți lipsesc din dietă. Nu este nevoie să le iei sub formă de suplimente, ci pur și simplu să incluzi în alimentație cât mai multe legume și fructe.

Redu cât poți de mult timpul petrecut la telefon sau în fața laptop-ului. Nu îți ține telefonul în buzunar, ci în poșetă, pentru că trebuie să fie cât mai departe de tine. Și laptop-ul produce unde electromagnetice, așa că nu îl ține pe brațe când îl folosești, ci pe masă sau birou. Alege să trimiți mesaje cât mai des, pentru a evita să vorbești la telefon, iar când o faci, apelează la căști. Când nu folosești WiFi-ul, închide-l, iar înainte de culcare, ține-ți telefonul și laptop-ul cât mai departe de pat. Dacă poți, ideal ar fi să le închizi și să le deschizi dimineață.

Organizația Mondială a Sănătății a avertizat populația în legătură cu efectele care apar ca urmare a folosirii telefoanelor mobile și a laptop-urilor.

Total
0
Shares
 
Total
0
Share