Senatul SUA a aprobat legislația care forțează vânzarea TikTok

 

Marți, Senatul Statelor Unite a adoptat o legislație care ar forța compania mamă a TikTok, ByteDance, cu sediul în China, să vândă platforma de socializare sub amenințarea unei interdicții. Această mișcare controversată a fost contestată de unii legislatori americani și este de așteptat să fie contestată în instanță. De asemenea, ar putea perturba viața creatorilor de conținut care se bazează pe această aplicație de video-uri scurte pentru veniturile lor, informează BBC.

Legislația referitoare la TikTok a fost inclusă ca parte a unui pachet mai amplu de 95 de miliarde de dolari care furnizează asistență externă Ucrainei și Israelului. A fost adoptată cu 79 la 18 voturi și acum va fi trimisă președintelui Joe Biden pentru semnare. Biden a declarat deja că o va semna miercuri.

Decizia republicanilor din Camera Reprezentanților de a atașa legea TikTok la pachetul de mare prioritate a ajutat la accelerarea adoptării sale în Congres. Această decizie a venit după negocieri cu Senatul, unde o versiune anterioară a legii a stagnat. Versiunea anterioară ar fi acordat ByteDance șase luni pentru a-și desprinde părțile din platformă. Cu toate acestea, a fost privită cu scepticism de unii parlamentari importanți, care s-au temut că perioada era prea scurtă pentru o tranzacție complexă care ar putea valora zeci de miliarde de dolari.

Legislația actuală nu specifică un cumpărător pentru TikTok, dar interzice vânzarea platformei către o companie deținută de o entitate guvernamentală străină. De asemenea, cere ca datele utilizatorilor TikTok din SUA să fie stocate în SUA și să fie supuse legilor americane de confidențialitate.

ByteDance a declarat că este “dezamăgită” de adoptarea legislației și că va evalua opțiunile sale. Compania a mai spus că este “angajată să respecte legile SUA” și că va continua să investească în siguranța și securitatea platformei TikTok.

Rămâne de văzut cum va afecta această legislație viitorul TikTok în SUA. Este posibil ca ByteDance să fie nevoită să vândă platforma către o companie americană sau să o închidă complet. De asemenea, este posibil ca legislația să fie contestată în instanță și să fie declarată neconstituțională.

Total
0
Shares
Total
0
Share