Senatul SUA a aprobat o strategie de securitate pentru Marea Neagră. Ce presupune aceasta

Senatul SUA a adoptat proiectul de lege privind securitatea Mării Negre, scrie Hotnews.ro

„Senatul Statelor Unite ale Americii a aprobat joi seara, 27 iulie 2023, legea privind autorizarea bugetului apărării SUA (National Defense Authorization Act / NDAA). În cadrul NDAA, a fost aprobat și proiectul de lege Black Sea Security Act, printr-un amendament introdus de senatorii Jeanne Shaheen și Mitt Romney”, se arată într-o informare a Ambasadei României în SUA.

„Prin acest demers, Senatul Statelor Unite confirmă statutul Mării Negre de regiune de importanță geostrategică critică și deschide calea unei noi ere a angajării SUA în zonă. De asemenea, Senatul american exprimă, în premieră, prin aprobarea legii menționate, susținerea puternică pentru un angajament comprehensiv al SUA în regiunea Mării Negre, împreună cu aliații și partenerii, în domenii strategice precum: securitate și apărare, economie, energie sau reziliență democratică” a precizat Andrei Muraru, ambasadorul României în Statele Unite.

Potrivit sursei citate, proiectul de lege privind bugetul Statelor Unite aprobat de Senat urmează a fi mediat, în continuare, în cursul lunii septembrie, cu versiunea legii aprobată deja în Camera Reprezentanților. Amintim că, un proiect de lege similar Black Sea Security Act se află în procedură legislativă și în Camera Reprezentanților, ceea ce oferă perspective favorabile pentru ca și textul acestuia să fie preluat în cursul procedurii de mediere în versiunea finală a NDAA care va fi trimisă spre promulgare Președintelui SUA.

 

Total
0
Shares
Total
0
Share