Senatul USM a amânat negocierile privind fuziunea cu UTM: Nu este clară poziția Guvernului referitoare la finanțare

Universitatea de Stat din Moldova comunică despre amânarea temporară a negocierilor privind fuziunea cu Universitatea Tehnică a Moldovei, până în momentul în care poziția Guvernului, privind finanțarea adecvată a viitoarei instituții, va fi clară și vom avea garanții ferme în acest sens.

”Această decizie a conducerii și a Senatului USM este motivată de dorința de a proteja interesele comunității noastre academice, de a asigura stabilitatea financiară până la fuziune și necesitatea unor răspunsuri clare la subiectele propuse pentru discuție în cadrul întrevederii Consiliului Rectorilor cu Prim-Ministrul și Ministrul Educației Cercetării, din 30.04.2024.

Este imperios să fie asigurate garanții și angajamente ferme din partea autorităților guvernamentale privind finanțarea adecvată a universităților. Prioritatea noastră este să asigurăm un mediu stabil și predictibil pentru studenți, personalul academic și administrativ, evitând orice perturbări cauzate de incertitudinea financiară. Vom continua dialogul cu autoritățile statului în vederea demarării și finalizării corecte a procesului de fuziune a USM și UTM”, a informat USM.

Recent, s-a anunțat că USM și UTM vor fuziona, iar noua instituție se va numi Universitatea din Chișinău.

Total
0
Shares
Total
0
Share