Alte știri

Separatiștii de la Tiraspol au mai blocat o ședință a CUC

Pinterest LinkedIn Tumblr

Proiectul ordinii de zi a ședinței ordinare a Comisiei Unificate de control din 1 iulie prevedea mai multe subiecte de interes sporit cu privire la situația din Zona de Securitate și funcționalitatea mecanismelor de menținere a păcii.

Urmăriți-ne și pe Telegram!

Unul din subiectele centrale propuse spre discuție de către Chișinău ține de eliminarea așa-numitor „grăniceri” din perimetrul de responsabilitate a Forțelor Mixte de Menținere a Păcii.

Într-o adresare către componentele Comisiei Unificate de Control, delegația Republicii Moldova și-a reiterat apelul de a readuce pe agenda discuțiilor spectrul de probleme generate de prezența ilegală a formațiunilor transnistrene de „grăniceri”, inclusiv cea legată de tragicul incident din 11 mai curent soldat cu înecul unui locuitor al satului Răscăieți și de suplimentarea unilaterală a numărului de militari la postul Varnița-Bender în perioada 23-24 iunie 2021.

Partea transnistreană a continuat abordarea denaturată a problemei în cauză și au respins a doua oară consecutiv aprobarea ordinii de zi, motiv pentru care ședința ordinară nu a fost deschisă.

Unica decizie luată în cadrul reuniunii de astăzi a Comisiei Unificate de Control a fost înlocuirea a doi observatori militari delegați de Federația Rusă în Forțele Mixte de Menținere a Păcii.

Comisia Unificată de Control va prelungi săptămâna următoare discuțiile pe subiectele de actualitate enunțate.

loading...

Comments are closed.