Sergiu Burlacu, vicepreședintele PLDM: „Doamna Sandu, să greșești este firesc și omenește; important este să te oprești la timp”

Sergiu Burlacu, vicepreședintele PLDM, a criticat dur gestul președintei Maia Sandu de a accepta premiul de 30.000 de euro oferit de către Primăria Timișoara.

Printr-o poziție publică, politicianul a susținut că acceptarea acestui premiu de către Sandu reprezintă un precedent periculos care poate fi folosit de către alți actori politici cu reputație dubioasă.

„Doamna Sandu, să greșești este firesc și omenește, important este să te oprești la timp și să recunoști că ai greșit, ori de altfel veți da un ton profund al unor apucături dictatoriale, distante de valorile europene la care aspiră societatea noastră”, a scris politicianul.

Burlacu a mai întrebat dacă un politician care ar fi premiat de o autoritate locală din Federația Rusă ar fi tratat la fel de către organele de drept din Republica Moldova.

”Am luat act de tâlcuirea Centrului Național Anticorupție în raport cu “premiul” acceptat de către Maia Sandu.

Țin să atenționez că Maia Sandu personal cât și cei care se supun puterii politice actuale creează un precedent foarte periculos pe care probabil îl vor folosi și alți actori politici cu reputație dubioasă.

Totuși, regret faptul că instituția prezidențială este discreditată la simpla dorință a “Zeiței moralității” de a agonisi niște bani din partea unor agenți economici de peste Prut ori și mai grav, din lipsa capacității de a recunoaște greșeala comisă.

Doamna Sandu, să greșești este firesc și omenește, important este să te oprești la timp și să recunoști că ai greșit, ori de altfel veți da un ton profund al unor apucături dictatoriale, distante de valorile europene la care aspiră societatea noastră.

Ce ar fi dacă mâine un oarecare politician va fi premiat de o autoritate locală din Federația Rusă sau alt stat cu sprijinul financiar al unor agenți economici, ar fi oare acesta tratat la fel de către organele de drept din Republica Moldova precum sunteți tratată dumneavoastră?

Nu mă aștept la un răspuns, pentru că “Zeitățile” nu răspund oamenilor simpli, ei impun propriile reguli de joc, și tot ei le schimbă în dependență de ce le sugerează mintea lor bolnăvicioasă.

Țin să aduc aminte că orice regim are un termen de viață, iar acest termen îl grăbiți de sfârșit chiar dumneavoastră prin decizii negândite, la limita legalității, depășind granița moralității”, a declarat Sergiu Burlacu, vicepreședintele PLDM.

Amintim că Maia Sandu a fost premiată la Timișoara, iar pentru ridicarea banilor a fost expediat un demers la CNA.

Total
0
Shares
Total
0
Share