Alte știri

Sergiu Litvinenco bate alarma în privința situației de la Sanatoriul ”Moldova” din Truskaveț

Pinterest LinkedIn Tumblr

Deputatul PAS, Sergiu Litvinenco, spune că a primit o adresare a medicului-șef al sanatoriului ”Moldova” din or. Truskaveț, Ucraina, dl Babeliuc, din care rezultă că această proprietate a a R. Moldova este supusă unui atac raider, în scopul preluării. Pe de altă parte, reprezentanții Guvernului susține că la sanatoriu va avea loc un audit financiar.

Urmăriți-ne și pe Telegram!

„Voi solicita Cancelariei de Stat – proprietarul sanatoriului – să verifice informația respectivă pentru a nu admite preluarea bunurilor statului. De asemenea, voi face o sesizare către organele responsabile ca să cerceteze sub aspect penal informația respectivă”, a scris Litvinenco pe pagina sa de Facebook.

Cauza exploziei din Beirut ar fi o încărcătură de îngrășăminte aduse din Georgia cu o navă sub pavilion moldovenesc

Tot acolo, deputatul a precizat că sanatoriul „Moldova”, între altele, este unul dintre cele mai populare în stațiunea Truscaveț. „Din complex face parte și unul dintre cele mai bune centre SPA din Ucraina. În infrastructura lui există și un solariu în aer liber, sală de cinema și de conferințe. Sanatoriul este amplasat la trei minute distanță de încăperea centrală cu ape minerale din Truscaveț. Cu alte cuvinte, clădirea reconstruită cu 12 etaje a pensiunii este un obiect care valorează milioane”, afirmă Litvinenco.

În același timp, într-un interviu pentru IPN secretarul general al Guvernului, Lilina Iaconi, a declarat că la sanatoriul „Moldova”, situat în Truskaveț, Ucraina, va avea loc un audit financiar. Acesta a fost inițiat de Cancelaria de Stat a Guvernului. Motivul ține de cererile crescânde ale administrației instituției medico-sanitare pentru permisiunea de a lua credite bancare.

„De la începutul anului, astfel de cereri au început să parvină foarte activ și destul de insistent. Administrația susține că împrumuturile bancare sunt necesare pentru a acoperi anumite cheltuieli: costurile curente, rambursarea împrumuturilor anterioare și a altor datorii. Iar înainte de a permite obținerea unui alt credit bancar, trebuie să efectuăm un audit profesionist al situației financiare la întreprindere”, a declarat Iaconi.

Cancelaria de stat și Întreprinderea de stat „Medisan”, care gestionează bunurile Moldovei pe teritoriul Ucrainei, au autorizat un angajat al Agenției Proprietăți Publice a Republicii Moldova, care reprezintă interesele patrimoniale ale Moldovei în Ucraina. „El se va ocupa de chestiunile ce țin de efectuarea auditului, precum și de soluționarea altor probleme specifice. Pentru a-i facilita executarea sarcinilor atribuite, adresa juridică a sanatoriului a fost transferată de la Truskaveț la Kiev, unde se află biroul reprezentantului Agenției Proprietăți Publice”, a explicat secretarul general al Guvernului.

Situat în Truskaveț, sanatoriul „Moldova” se află în proprietatea deplină a statului moldovenesc. Cancelaria de stat a Republicii Moldova monitorizează activitatea acestei instituții medico-sanitare.

Cancelaria de stat gestionează două instituții medico-sanitare din Truskaveț și Sergheevka, precum și obiecte cu proprietate parțială a Moldovei la Odesa. Restul patrimoniului moldovenesc din Ucraina ține de competența Agenției Proprietății Publice a Republicii Moldova.

Sursa: tv8.md

loading...

Comments are closed.