Politic

Sergiu Litvinenco începe procesul de reorganizare a Ministerului Justiției

Pinterest LinkedIn Tumblr

Printr-un aviz public, Ministerul Justiției anunță inițierea procesului de elaborare a proiectului hotărârii Guvernului privind modificarea Hotărârii Guvernului nr. 698/2017 cu privire la organizarea și funcționarea Ministerului Justiției.

Urmăriți-ne și pe Telegram!

”Realizarea cu succes a unor schimbări în sectorul justiției nu poate fi obținută fără consolidarea capacităților Ministerului Justiției, instituție responsabilă de elaborarea și promovarea politicilor în sectorul justiției, monitorizarea modului în care sunt exercitate și prestate serviciile juridice de către reprezentanții profesiilor liberale etc.

Urmare a acordării Republicii Moldova de către Consiliul European în data de 23 iunie 2022 a statutului de țară candidată pentru aderarea la UE, urmează parcurgerea unei procedurii complexe care determină realizarea unui șir de măsuri, în particular implementarea legislației și a standardelor UE în toate cele 35 de capitole de negociere, precum și realizarea tuturor condiționalităților stabilite de Comisia Europeană ce vizează expres domeniul justiției.

Astfel, în scopul fortificării subdiviziunilor Ministerului Justiției și sporirii capacităților instituționale se impune reconfigurarea instituțională a Ministerului Justiției.

În vederea eficientizării procesului de elaborare și definitivare a proiectului, solicităm respectuos implicarea activă a tuturor subiecților interesați prin prezentarea propunerilor în acest sens”, se menționează în documentul publicat pe particip.gov.md

loading...

Comments are closed.