Politic

Sergiu Litvinenco ”regretă” contestația socialiștilor și comuniștilor împotriva Legii pre-vetting

Pinterest LinkedIn Tumblr

”Regretăm faptul că Partidul Socialiștilor, contrar propriilor declaraţii şi chiar angajamente electorale, se arată atât de ostil reformei justiţiei. Nu pot să interpretez asta altfel decât că îi aranjează sistemul corupt, care a dus țara noastră în prag de colaps”, este poziția lui Sergiu Litvinenco, ministrul Justiției, față de contestația Blocului Comuniștilor și Socialiștilor împotriva acestei legi.

”Afirmaţia că ”pre-vettingul” ar fi încălcat principiul separării puterilor în stat, denotă o neînţelegere profundă a principiilor ce stau la baza Legii Supreme. ”Pre-vettingul” a fost expertizat de Comisia de la Veneţia şi vine să îmbunătăţească calitatea actului de justiţie în Republica Moldova. Îi deranjează că vor fi persoane integre în funcțiile de membri în organele de autoadministrare a judecătorilor și procurorilor? Doresc oare perpetuarea situației actuale? Mă tem că, da. Dar oamenii vor altceva. Și pentru noi contează în primul rând voinţa cetăţenilor și mai puțin dorințele unora de a trăi în continuare în mizerie, hoţie şi insecuritate ca până acum. Reforma justiţiei, cerută de cetăţeni, va fi implementată, indiferent de rezistenţa sistemului sau al partidelor ce-l reprezintă”, a mai declarat ministrul Justiției.

Astăzi, deputații Blocului Comuniștilor și Socialiștilor (BCS) au depus o sesizare la Curtea Constituțională (CC), pentru verificarea constituționalității așa-numitei „Legi pre-vetting”, care a fost adoptată în Parlament de către majoritatea PAS. Vicepreședintele Comisiei juridice, numiri şi imunităţi, deputatul socialist, Vasile Bolea, a declarată că aspectele din această lege, care vizează procedura de pre-vetting, sunt în afara câmpului constituțional. Totodată, BCS este de părerea că prin această lege se atentează la independența Justiției.

loading...

Comments are closed.