Sergiu Sagaidac, fostul șef al Secției Prevenirea Spălării Banilor și Monitorizarea Tranzacțiilor din cadrul Băncii Sociale, a venit cu un mesaj pe Facebook în care a spus că prin mesajele pe care le-a spus el dar și Mihail Gofman în anul 2016, a încercat să își protejeze familia nu pentru notorietatea, căci plăcere din aceasta nu este.
Sagaidac spune că atât el, cât și Gofman erau expuși pericolului din cauza că aveau acces la informație restricționată dar și aveau conexiuni cu persoane importante. Fostul funcționar public spune că a fost silit să plece din țară din cauza presiunii la care era supus. Acesta spune că a apelat la unele cunoștințe care l-au ajutat să se acomodeze peste hotare. Imediat după acest lucru, Sagaidac și Gofman au făcut declarațiile care au dus la arestarea lui Platon și altor persoane asociate grupării Platon implicate în laundromat și spălarea banilor gurați de către o grupare din cadrul FSB-ului.
Mihail Gofman și Sergiu Sagaidac astfel, colaborau cu serviciile secrete din Moldova și străinătate, totodată pentru a realiza cu succes operațiunea aceștia au oferit interviuri și declarații pentru jurnaliștii finanțați de același bancher interlop. „Pentru un mai mare succes al operațiunii, era necesar să oferim interviul unor jurnaliști apropiați acestei grupări și să motivăm Procuratura să întreprindă acțiuni de destructurare a grupării Platon apropiată FSB-ului. Ulterior gruparea Platon împreună cu unii din clasa politică moldovenească au încercat să organizeze o revoluție, dar care a eșuat. În spatele acelei tentative se aflau persoane apropiate intereselor ruse în Republica Moldova.” spune Sagaidac în mesajul său de pe Facebook.
După ce operațiunea a fost finalizată cu succes, atât Sagaidac cât și Gofman au dispărut de pe radarele presei, ambii au decis să își șteargă conturile de pe rețelele de socializare. Explicația este că nu s-a dorit popularitate, notorietate, dar pedepsirea persoanelor implicate în procesele de spălare a banilor.