Alte știri

Sergiu Sîrbu despre candidatul la funcția de prim-ministru: Este o persoană cu autoritate, care nu este membru al platformei ”Pentru Moldova”

Pinterest LinkedIn Tumblr

Candidatul identificat de Platforma parlamentară ”Pentru Moldova” pentru a conduce Guvernul de tranziție către alegeri este o persoană respectată, cu autoritate, care în alte circumstanțe ar fi putut votată de către toate forțele politice. Detalii au fost oferite de către deputatul ”Pentru Moldova”, Sergiu Sîrbu, în cadrul emisiunii ”Politica” de la TV8.

Sergiu Sîrbu a evitat să ofere un nume, motivând că abia au demarat consultările privind candidatura identificată, dar a punctat că acesta nu este membru al Platformei ”Pentru Moldova”, nici al Partidului politic ”ȘOR”.

”Este o persoană cu autoritate, care ar fi votată cu ambele mâini și de către dl Popușoi (vicepreședintele PAS – n.r.) dacă ar fi liber și independent”, a precizat Sîrbu.

Sergiu Sîrbu a reiterat că Platforma ”Pentru Moldova” optează pentru alegeri parlamentare anticipate, însă dizolvarea Parlamentului nu trebuie realizată cu orice scop, fără a ține cont de situația din țară.

”Suntem unica fortă politică care a spus foarte clar că suntem gata să ne asumăm responsabilitatea pentru administrarea țării până la alegeri. Dacă credeti că oamenii stau la masă în fiecare seară și visează la alegeri, greșiți. Oamenii se gândesc dacă vor fi salarii și pensii, se gândesc dacă vor avea de lucru, stabilitate, sănătate și siguranța zilei de mâine”, le-a spus Sergiu Sîrbu deputaților din fracțiunile parlamentare, prezenți în emisiune.

Potrivit lui Sîrbu, Platforma ”Pentru Moldova” optează pentru elaborarea unei foi de parcurs, care ar duce la dizolvarea Parlamentului, fiind asigurată în același timp administrarea eficientă a țării în actuala situație de criză.

”Demisia dlui Chicu în aceată perioadă complicată a fost absolut iresponsabilă. Această greșeală trebuie reparată, prin numirea unui Guvern cu puteri depline, iar juridic sunt alte căi pentru declanșarea alegerilor. De exemplu, dacă stabilim data alegerilor să avem Guvern, care să asigure toate procesele în pandemie, iar Parlamentul până la acea dată 3 luni să nu funcționeze”, a opinat Sergiu Sîrbu.

Sergiu Sîrbu a mai subliniat că, în situația când Platforma ”Pentru Moldova” va identifica 51 de voturi în Parlament, președintele țării va fi obligat să desemneze candidatul la funcția de prim-ministru.

loading...

Comments are closed.