Alte știri

Sergiu Sirbu: „Visul PAS s-a autodizolvat după decizia de astăzi a Curții Constituționale”

Pinterest LinkedIn Tumblr

„Visul PAS s-a autodizolvat după decizia de astăzi a Curții Constituționale” – este declarația deputatului Platformei „Pentru Moldova”, Sergiu Sîrbu, transmite Telegraph.md, cu referire la Tribuna.md

Potrivit spuselor sale, „textele clare nu trebuie interpretate… „Curtea Constituțională nu poate interpreta Legea Supremă, în cazul în care Constituția deja dă răspuns clar la întrebare… .”Citat din decizia Curții Constituționale de azi. Acum câteva zile am scris despre asta, nu am descoperit nimic nou, sunt axiome clare de ani de zile.

Decizia de astăzi este logică și previzibilă. Salutăm prima decizie a Curții în acest început de epopee de a antrena Înalta Curte în disputele politice”, a declarat el.

Deputatul și-a exprimat speranța că și următoarele hotărâri vor fi luate în strictă corespundere cu logica constituțională.

„Rugăm colegii mai tineri din Parlament să nu folosească Constituția și Curtea Constituțională în scopul promovării propriilor interese politice pentru a viola Legea Supremă.
Mai bine ar mai merge prin țară ca să discute cu oamenii, sunt foarte multe probleme de rezolvat.
Monitorizăm în continuare procesul”, a conchis deputatul.

Citește și: NEWS ALERT // ULTIMATUM pentru Maia Sandu: PSRM îi cere lui Sandu desemnarea unui candidat la funcția de prim-ministru până pe data de 01 februarie

loading...

Comments are closed.