Sergiu Tofilat admite că ar putea să participe la alegerile din Chișinău din partea unui partid politic. Care ar fi acesta?

alegeri 20 mai, Sergiu Tofilat candidează independent pentru Primăria Chișinău
 

Activistul Sergiu Tofilat, care și-a anunțat intenția de a candida independent la alegerile locale noi din municipiul Chișinău, ia în calcul și anumite scenarii de rezervă în cazul în care nu reușește să adune zece mii de semnături prevăzute de legislație, pentru a fi înregistrat în calitate de candidat independent. Declarația a fost făcută de Sergiu Tofilat în cadrul emisiunii „Politica” de la postul de televiziune TV8, transmite IPN.

Sergiu Tofilat susține că una din variantele de rezervă ar putea fi să participe în calitate de candidat din partea unei formațiuni politice pentru că legislația scutește partidele de obligativitatea de a prezenta cele zece mii de semnături în susținere. Potrivit lui, va accepta o astfel de soluție, dar se va îngriji ca partidul partener să dețină imagine politică necompromisă, fiind deja în discuție cu anumiți actori.

Sergiu Tofilat admite și faptul că ar putea să nu fie înregistrat în calitate de candidat în cursa actuală pentru locale. „Sunt șanse că nu voi ajunge să devin candidat pentru funcția de primar al Chișinăului. Nu văd nimic ieșit din comun în acest lucru. Prin participarea mea până la expirarea termenului de înregistrare se poate influența problemelor sunt discutate, de asemenea vom acumula experiență pentru alegerile locale ordinare de peste un an”, spune Sergiu Tofilat. El intenționează să participe la actualul scrutin inclusiv pentru a căpăta experiență și pentru a aduna în jurul său experți din diferite domenii pentru a putea propune o echipă bună la alegerile la funcția de primar și în Consiliul Municipal Chișinău, care vor avea loc anul viitor.

Sergiu Tofilat spune că nu va candida la alegerile parlamentare.

Total
0
Shares
Total
0
Share