Serviciile de reabilitare din Moldova vor fi modernizate cu 36,2 milioane de euro creditați de la BIRD

Calitatea și accesibilitatea serviciilor de reabilitare pentru adulți și copii va fi îmbunătățită, iar capacitatea de management al bolilor netransmisibile la nivel național va fi fortificată.

În acest sens, Cabinetul de miniștri a aprobat semnarea Acordului de împrumut dintre Republica Moldova și Banca Internațională pentru Reconstrucție și Dezvoltare cu privire la proiectul ”Modernizarea și îmbunătățirea serviciilor de reabilitare”.

Proiectul va consolida capacitățile de răspuns în caz de urgențe medicale cu risc sporit pentru viața și sănătatea pacienților, cu accent pe accidente vasculare cerebrale și atacuri de cord. În acest scop, departamentele din cadrul instituțiilor medico-sanitare publice vor fi modernizate și dotate cu dispozitivele medicale necesare.

În cadrul proiectului, vor fi finanțate programe de prevenire și de management al bolilor netransmisibile pentru populația Republicii Moldova și refugiați; de screening și tratament; de instruire a lucrătorilor din domeniul sănătății; de extindere a programelor existente de telemedicină, precum și a soluțiilor digitale în materie de sănătate și asistență medicală.

Perioada de implementare a proiectului cuprinde anii 2024-2029, iar valoarea totală este de 36,2 milioane de euro.

Total
0
Shares
Total
0
Share