Serviciile de securitate ale Federației Ruse ar fi confiscat icoane cu explozibili aduse din Ucraina

Serviciile de securitate ruse (FSB) au anunţat marţi că au confiscat zeci de kilograme de explozibili proveniţi din Ucraina, ascunse în icoane ortodoxe. Explozibilii ar fi tranzitat mai multe țări din UE, printre care și România, susține FSB, scrie Digi24.ro

Explozibilii au fost confiscaţi în timpul unei inspecţii a unui transport de icoane şi obiecte religioase în regiunea Pskov (nord-vest), la graniţa dintre Rusia şi Letonia, a precizat FSB într-un comunicat, citat de AFP.

Serviciile de securitate ruse spun că au pus astfel capăt „traficului transfrontalier de explozibili proveniţi din Ucraina prin ţări ale Uniunii Europene”.

Potrivit FSB, explozivii au fost transportaţi spre Rusia pe ruta Ucraina – România – Ungaria – Slovacia – Polonia – Lituania – Letonia.

În total, au fost confiscate 27 de dispozitive explozive improvizate ascunse în icoane și gata de utilizare, 70 kg de explozibil de mare putere produs industrial, 91 de detonatoare electrice și componente ale unui aruncător de grenade RPG-7.

O persoană bănuită că ar fi implicată în acest trafic a fost arestată, se mai arată în comunicat, fără a se oferi alte detalii.

„Toţi organizatorii şi complicii acestei infracţiuni, inclusiv cetăţeni străini, vor face obiectul unui mandat de căutare şi vor fi urmăriţi penal conform legii ruse”, a afirmat FSB.

Total
0
Shares
Total
0
Share