Alte știri

Serviciile municipale intervin zilnic la combaterea poleiul de pe străzi

Pinterest LinkedIn Tumblr

Traficul rutier pe străzile capitalei se desfășoară în condiții de iarnă, iar transportul public circulă pe toate liniile prevăzute, fără abateri de la program. Serviciile municipale responsabile de întreținerea drumurilor și, respectiv, a curților blocurilor de locuințe, acționează zilnic, atât cu tehnica necesară, cât și cu materialul antiderapant, pentru prevenirea formării poleiului.

Astfel, Î.M. Regia „Exdrupo” a intervenit de la 03:00, cu 15 autospeciale, fiind împrăștiați 12,1 metri cubi de material antiderapant și 25 tone de sare, pe arterele capitalei și pe căile de acces spre suburbii.

În acelaşi timp, Regia locativ-comunală și amenajare a acționat de la 02:00, cu 6 utilaje specializate, prioritar, pe trotuarele și căile de acces în pantă, fiind împrăștiați 3,5 tone de material antiderapant.

Autoritățile municipale îndeamnă cetățenii să dea dovadă de prudență la traversarea străzilor, în condiții meteo nefavorabile, iar agenţii economici din Chişinău și gestionarii de imobile sunt chemați să combată poleiul de pe teritoriul în care activează.  De asemenea, automobiliștii sunt rugați să nu parcheze pe marginea străzilor și pe trotuare, pentru a evita aglomerarea traficului și a permite utilajelor de deszăpezire să intervină în timp util.

Citește și: FOTO // 15 troleibuze au ajuns din Riga la Chișinău. Când le vom putea vedea pe străzile capitalei

loading...

Comments are closed.