Alte știri

Serviciile secrete rusești au reținut o moldoveancă bănuită de spionaj în favoarea României

Pinterest LinkedIn Tumblr

Carina Țurcan, o moldoveancă care activa în conducerea companiei energetice rusești Inter RAO, a fost reținută de FSB la Moscova. Femeia este suspectată de spionaj în favoarea serviciilor speciale românești.

Potrivit presei ruse, Țurcan a fost plasată în izolatorul Lefortovo până la 13 august. Concomitent cu reținerea acesteia, la domiciliul și biroul său au fost efectuate mai multe percheziții, transmite CrimeMoldova.

Apărătorii moldovencei au contestat deja decizia, insistând asupra nevinovăției acesteia. Carinei Țurcan i se încriminează colaborarea cu oameni de afaceri, care ar avea legătură cu servicii secrete externe ale României.

Serviciul secret rus FSB ar fi monitorizat mai mult timp contactele Carinei Țurcan.

În cadrul companiei energetice ruse Inter RAO, moldoveanca administra blocul de tranzacționare, fiind responsabilă de exportul și importul de energie electrică. De asemenea, Țurcan gestiona afacerile Inter RAO în Moldova, și anume Centrala termoelectrică de la Cuciurgan, Transnistria și furnizarea energiei electrice de la centrală în Chișinău.

Carina Țurcan are 43 de ani și deține și cetățenia Federației Ruse. Aceasta activează în conducerea Inter RAO din 2012, deținând peste 36 de milioane de acțiuni în cadrul companiei sau 0,0354% din capitalul social.

Pedeapsa maximă prevăzută de legislația Federației Ruse în cazul spionajului este de 20 de ani de închisoare.

loading...

Comments are closed.