Actual

Serviciul de grăniceri al Ucrainei n-a înregistrat provocări, deplasări de echipamente sau de personal militar în Transnistria

Pinterest LinkedIn Tumblr

Serviciul de grăniceri al Ucrainei n-a înregistrat provocări, deplasări de echipamente sau de personal militar în Transnistria. După cum transmite Infotag, acest lucru a fost declarat de către speakerul Serviciului de grăniceri al Ucrainei, Andrei Demcenko.

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

„Lângă linia de frontieră, nu constatăm nicio provocare, mișcări de tehnică militară sau de personal militar”, a declarat Demcenko la un briefing susținut la centrul media „Ucraina”.

El a reamintit că după declanșarea războiului rus împotriva Ucrainei, toate punctele de control de pe tronsonul transnistrean al frontierei cu Moldova au fost închise prin decizia guvernului ucrainean, iar vehiculele și cetățenii au încetat să traverseze granița pe acolo.

„Granița Moldovei pe segmentul cu Transnistria este puternic păzită nu doar de serviciul de frontieră de stat, dar și de alte componente ale sectorului de apărare – Garda națională și Poliția națională, pentru a asigura ordinea și a preveni orice provocări pe care le poate crea Rusia”, a spus el.

În același timp, Statul major al forțelor armate ale Ucrainei a raportat că „formațiunile armate locale ale Transnistriei și armata Federației Ruse continuă să se afle în regim de pregătire sporită de luptă, deoarece în regiune este în vigoare o alertă de amenințare teroristă”.

După cum a relatat anterior agenția Infotag, ieri, liderul Transnistriei, Vadim Krasnoselski, a semnat un decret privind prelungirea „nivelului roșu” al amenințării teroriste până pe 25 mai în legătură cu incidentele care au avut loc în regiune.

loading...

Comments are closed.