Alte știri

Serviciul de presă al Partidului „AS” aidoma unui animal rănit încearcă să justifice minciunile Maiei Sandu

Pinterest LinkedIn Tumblr

Partidul „AS” a emis astăzi un comunicat de presă prin care încerca să justifice într-un fel dezmințirea publicată astăzi de către Directorul Executiv al FMI în Republica Moldova, Anthony de Lannoy.

În comunicatul cu pricina se spune că „Maia Sandu a vorbit despre corupția și ipocrizia guvernării în cadrul tuturor întrevederilor de la Washington. Maia Sandu a întrebat de ce programul cu FMI nu conține măsuri de luptă împotriva corupției după modelul programului FMI cu Ucraina. Răspunsul a fost că autoritățile trebuie să-și dorească acest lucru”.

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

Menționăm că astăzi, șeful misiunii FMI în Republica Moldova a venit cu o dezmințire a declarațiilor făcute de Maia Sandu spunând că aceasta, într-un interviu pentru Europa Liberă intenționat a denaturat mesajul celor de la FMI.

De Lannoy a precizat într-o scrisoare pentru Ministerul Finanțelor că Maia Sandu s-a văzut cu un reprezentant de al său, iar dialogul a avut un caracter general. ”Declarațiile atribuite reprezentatului meu sunt denaturate. Mai cu seamă, nu a avut loc nicio discuție despre pretinsul refuz al autorităților Republicii Moldova de a accepta condiționalitatea de anticorupție în cadrul programului de susținere al FMI. Condiționalitate de anticorupție nu a făcut niciodată parte din negocierile între FMI și autoritățile Republicii Moldova”, se menționează în răspunsul Directorul Executiv al FMI în Republica Moldova.

Declarațiile făcute de Maia Sandu au stârnit reacții și prinre politicienii din Republica Moldova. Președintele Parlamentului, Andrian Candu a spus că Maia Sandu intenționat folosește numele și autoritatea unor instituții internaționale pentru a manipula și dezonforma cetățenii „Acest om nu se poate opri din a minți, din a-și denigra țara și din a folosi instituții internaționale în campanii de dezinformare a cetățenilor. Este vorba despre Maia Sandu, lider al PAS. Iar postarea mea nu e despre politică, nu este o critică politică la adresa dumneaei, ci este o postare despre dezamăgire, despre lipsa de responsabilitate și seriozitate a unui om care se pretinde a fi „altfel”, a scris Candu pe pagina sa de facebook.

 

loading...

Comments are closed.