Alte știri

Serviciul Fiscal a lansat un sistem menit să evalueze gradul de satisfacție a contribuabililor

Pinterest LinkedIn Tumblr
Astăzi, 15 septembrie 2021, Serviciul Fiscal de Stat lansează în exploatare industrială Sistemul Informațional Automatizat „Evaluarea gradului de satisfacție a contribuabililor”, soluție informațională destinată pentru a determina nivelul de satisfacție a contribuabililor în raport cu serviciile prestate de către autoritatea fiscală națională.
Obiectivele de bază ale noului sistem informațional sunt:
  • determinarea opiniilor contribuabililor pentru a oferi posibilitatea de a analiza și modifica procedurile/metodologiile;
  • optimizarea și/sau ajustarea proceselor Serviciului Fiscal de Stat în baza feedback-ului contribuabililor;
  • determinarea nivelului de satisfacție al contribuabililor.
Lansarea SIA „Evaluarea gradului de satisfacție a contribuabililor” presupune plasarea chestionarului pe pagina-web www.sfs.md, precum și în Sistemul Informațional Automatizat „Cabinetul personal al contribuabilului”.
Astfel, Vă îndemnăm să participați activ prin completarea chestionarului, care poate fi accesat aici.

Totodată, menționăm că opinia dumneavoastră este foarte importantă pentru administrația fiscală, acest fapt oferă posibilitatea de a fi îmbunătățite serviciile pe care le oferim cît și ne permite să cunoaștem care sunt cerințele contribuabililor.

În acest sens, pînă la finele anului 2021 vor fi plasate periodic sondaje de opinie care vor facilita la identificarea soluțiilor optime în vederea îmbunătățirii proceslor.

Reamintim că, SFS a lansat în perioada 21 iunie-23 iulie 2021, în regim de pilotare, Sistemul Informațional Automatizat „Evaluarea gradului de satisfacție a contribuabililor”. În perioada menționată supra, au fost propuse contribuabililor spre completare 4 chestionare, acestea fiind completate de către 3775 respondenți.

Aprecierea vizavi de serviciile prestate de către SFS, contribuabilii au manifestat-o prin comentariile pozitive lăsate: „sunt foarte mulțumit”„mi-a plăcut totul”„totul a fost adus clar la cunoștinț㔄inspectorii din cadrul DDF sunt foarte amabili și receptivi cu cetățenii,  acordă sprijin și consultații la nivel”„totul se execută rapid”.
Implementarea SIA „Evaluarea gradului de satisfacție a contribuabililor” a fost realizată cu suportul Băncii Mondiale, în cadrul Proiectului de Modernizare a administraţiei fiscale (TAMP).
loading...

Comments are closed.