Serviciul Fiscal de Stat recomandă tuturor cetățenilor să solicite bonul fiscal de la comercianți

Serviciul Fiscal de Stat recomandă tuturor cetățenilor să solicite bonul fiscal care confirmă cumpărarea produsului sau prestarea serviciului, în acest mod fiind asigurate drepturile în calitate de consumator.

Solicitarea și păstrarea bonului permite respectarea dreptului consumatorului de a returna bunul procurat, oferă posibilitatea de a beneficia de garanție pentru produsele achiziționate și asigură transparența tranzacțiilor contribuabililor.

Serviciul Fiscal de Stat atenționează că documentele care atestă încasarea/plata în numerar, altele decât bonurile de casă/documentele fiscale sau bonurile de plată, nu constituie document ce confirmă faptul cumpărării produsului sau prestării serviciului. În calitate de astfel de documente necorespunzătoare pot fi menționate: bonuri imprimate care nu conțin inscripția ,,BON FISCAL”, note de plată ș.a.

Impozitele și taxele achitate urmare a declarării tuturor tranzacțiilor permit servicii medicale de calitate, pensie decentă, învățământ eficient, asistență socială, infrastructură europeană ș.a.

Total
0
Shares
Total
0
Share