Actual

Serviciul Vamal raportează încasări de peste 627 milioane de lei pentru săptămâna trecută

Pinterest LinkedIn Tumblr

În perioada 11 – 17 aprilie 2022, încasările Serviciului Vamal la bugetul de stat se ridică la circa 627 milioane de lei, mai mult cu peste 12 % față de suma planificată.

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

În perioada de referință persoanele fizice au introdus în țară bunuri a căror valoare în vamă depășește limita neimpozabilă, fiind încasate plăți în valoare de peste 17,8 milioane lei, ceea ce reprezintă 2,8 % din totalul sumei încasate pentru perioada respectivă.

De asemenea, de la începutul anului curent, Serviciul Vamal a colectat la bugetul de stat peste 8,5 miliarde lei, fiind atestată o creștere de 25 % față de încasările din intervalul corespondent al anului 2021.

Banii colectați de la contribuabili sunt vărsați direct în bugetul de stat și redistribuiți pentru salarii, dezvoltarea infrastructurii, proiecte sociale ș.a.

De asemenea, în perioada 11 – 17 aprilie 2022, au fost perfectate 11 514 declarații vamale, iar fluxul mijloacelor de transport a constituit 75 093 de traversări. Cele mai tranzitate posturi vamale rămân a fi Leușeni și Sculeni, cu 20 821 și, respectiv, 15 295 traversări.

La capitolul combaterea fraudelor, în perioada vizată, au fost constatate 91 de încălcări ale legislației vamale și aplicate amenzi în sumă de peste 344 mii de lei. Cele mai frecvente încălcări se referă la depășirea termenului de aflare pe teritoriul Republicii Moldova a mijloacelor de transport cu numere străine, declarate prin acțiune.

În ajunul Sfintelor sărbători de Paști, venim cu un îndemn către persoanele fizice care intenționează să introducă produse alimentare pentru scopuri personale, să le prezinte și să le declare controlului vamal, în cadrul traversării prin posturile vamale. Totodată, dacă aveți nevoie de informații despre regulile de traversare a frontierei cu diverse bunuri sau doriți să depuneți o reclamație cu privire la eventuale abuzuri admise de către angajații instituției, ne puteți contacta la numărul +373 22 788 888 – Centrul Unic de Apel (24/24).

loading...

Comments are closed.