Sesiune de instruire pentru controlori în cadrul Programului Operațional Comun România – Republica Moldova 2014-2020

Ministerul Finanțelor de comun cu Autoritatea de Management a POC RO-MD 2014-2020, Secretariatul Tehnic Comun (STC) și Proiectul de Suport tehnic pentru implementarea și gestionarea programelor ENI CBC  (TESIM) au organizat, la 12 noiembrie 2020, o sesiune de instruire pentru controlori (auditori), ce a avut drept scop familiarizarea acestora cu procedurile şi mecanismele de control ale proiectelor finanţate de Uniunea Europeană în cadrul Programului menționat.

În cadrul acestui eveniment, au fost abordate aspectele ce țin de rolul, sarcinile și responsabilitățile controlorilor, procedurile de verificare a cheltuielilor în cadrul proiectelor, regulile de eligibilitate, așteptările și cerințele față de controlori.

La rândul lor, reprezentanții Ministerului Finanțelor, prin prisma rolurilor exercitate de Autoritate Națională, dar și Punct Național de Contact pentru Control în cadrul Programelor de cooperera trasnfrontalieră și transnațională, au prezentat reglementările naționale aplicate proiectelor de cooperare transfrontalieră, rolul autorităților Republicii Moldova în cooperarea transfrontalieră, precum și modul de administrare a controlorilor (auditorilor) la nivel național.

Controlorii (auditorii) au salutat organizarea evenimentului și au menționat că mizează pe suportul oferit de către structurile programului și instituțiile naționale.

Citește și: România va acorda 250 000 euro din bugetul pentru cooperare pentru dezvoltare și asistență umanitară în beneficiul Republicii Moldova

Total
0
Shares
Total
0
Share