Alte știri

Sesiunea Adunării Parlamentare a Republicii Moldova și a Republicii Polone va avea loc în format online

Pinterest LinkedIn Tumblr

Cea de-a VI-a Sesiune a Adunării Parlamentare a Republicii Moldova și a Republicii Polone va avea loc online. Evenimentul se va desfășura luni, 14 decembrie curent, în format de videoconferință.

Reuniunea va fi prezidată de cei doi copreședinți ai delegațiilor moldovenești și poloneze, parlamentarii Chiril Moţpan și Ryszard Terlecki, Vicemareșal al Seimului Republicii Polone, care vor avea discursuri de salut în deschiderea evenimentului.

În cadrul reuniunii vor avea loc 3 panele de discuții. Agenda va include discuții pe marginea subiectelor ce țin de locul Republicii Moldova în Europa. De asemenea, vor fi dezbătute aspectele ce țin de condițiile și oportunitățile de dezvoltare ale Republicii Moldova și posibilele forme de asistență din partea Poloniei, inclusiv experiența poloneză în următoarele domenii: funcționarea autorităților administrațiilor publice locale, dezvoltarea digitalizării, funcționarea întreprinderilor mici și mijlocii. Totodată, parlamentarii vor analiza potențialul și condițiile de dezvoltare ale cooperării economice și politice bilaterale.

La finalul reuniunii, va fi adoptată declarația comună a Adunării Parlamentare a Republicii Moldova și a Republicii Polone.

La reuniune vor participa deputații Oleg Lipskii, Adrian Lebedinschi, Chiril Tatarlî, Ion Leucă, Dumitru Alaiba, Igor Himici, Efrosinia Grețu, Octavian Țîcu și Vladimir Andronachi.

Adunarea Parlamentară Republica Moldova – Republica Polonă este un organ consultativ interparlamentar, constituit în vederea elaborării punctelor de vedere comune privind proiectele ce reprezintă obiect de interes bilateral. Adunarea se întrunește în sesiuni plenare, care se convoacă o dată pe an, alternativ în Republica Polonă şi Republica Moldova. Ultima reuniune a Adunării Parlamentare a avut loc la Chișinău, în perioada 23-24 iulie 2018.

Citește și: Antreprenorii din Republica Moldova au fost invitați la Expoziția Mondială „Expo 2025” din Japonia

loading...

Comments are closed.