Sesizarea CEC: Nicolae Grigorișin este acuzat că ar fi folosit banii Primăriei Bălți pentru a-și face campanie electorală

Comisia Electorală Centrală a informat Centrul Național Anticorupție, Curtea de Conturi și Ministerul de Interne despre faptul că Nicolae Grigorișin ar fi distribuit pliante „Primăria transparentă”. Se întâmplă după ce Mișcarea Speranța-Nadejda a depus o sesizate în care autoritățile erau informate că materialele publicitare au conținut electoral și au fost plătite din bani public, scrie Realitatea.md

Așadar, după examinarea sesizării, CEC a interzis distribuirea buletinelor informative „Primăria transparentă”, tipărite în număr de 44.000 de exemplare. Pentru printarea lor au fost încheiate două contracte, suma totală a fiecăruia constituind 47.520 de lei. Distribuirea prin serviciul Curier Rapid al Poștei Moldovei a fost subiectul altor două contracte, în valoare de 68.215 de lei fiecare.

Primăria municipiului Bălți consideră că buletinele informative nu reprezintă agitație electorală și se referă exclusiv la activitatea desfășurată de administrația publică locală în interesul comunității locale, se arată în documentul publicat de CEC.

Comisia Electorală Centrală a oferit trei zile la dispoziției Primăriei Bălți, pentru a elimina materialele publicitare tipărite din spațiul public. Hotărârea a fost remisă Curții de Conturi, Ministerului Finanțelor și Centrului Național Anticorupție, Ministerului Afacerilor Interne pentru informare și, „după caz, pentru adoptarea măsurilor de rigoare”.

 

Total
0
Shares
Total
0
Share