Sfătuitorul din umbră al Maiei Sandu: Procurorul General i-a fost impus președintelui Dodon de occidentali

Ion Sturza, Maia Sandu, PAS, lidera PAS, Alexandr Stoianoglo, Dodon, Procuratura Generala, Sturza despre Procurorul General, occidentul i-a impus lui Dodon Procurorul General
 

Noul procuror general, Alexandr Stoianoglo, nu a fost nici pe departe preferatul președintelui Igor Dodon și candidatul pe care șeful statului să și-l fi dorit în fruntea Procuraturii Generale. Alexandr Stoianoglo i-a fost impus președintelui de către partenerii de dezvoltare. De această părere este fostul premier Ion Sturza. În opinia lui, Dodon a vrut cu totul pe altcineva în această funcție, transmite IPN.

Fostul prim-ministru susține că numirea noului procuror general a fost o înțelegere. „Când s-au întâmplat lucrurile cu demisia Guvernului Sandu, bineînțeles că occidentalii au fost profund dezamăgiți și alarmați și au dat semnale că ei nu sunt gata să susțină în orice condiții pe Dodon și noul Guvern. Atunci, oamenii care aveau o legătură mai informală din anturajul lui Dodon cu occidentalii au încercat să creioneze o relație cu ei. Occidentalii le-au spus că pentru a da un semnal că vor să facă ceva, trebuie să facă în așa fel ca Stoianoglo să ajungă în fruntea Procuraturii Generale”, a declarat Ion Sturza în platoul emisiunii „Cabinetul din umbră” de la postul Jurnal TV.

Ion Sturza susține că îl cunoaște foarte bine pe Alexandr Stoianoglo și că acesta are un caracter independent. „El a abandonat Procuratura atunci când Plahotniuc a încercat să-l facă un procuror la curtea lui, eu știu de discuția pe care a avut-o dumnealui cu Plahotniuc și i-a spus că merge, cu condiții. Peste cinci minute s-a încheiat discuția și el a ieșit nu numai din biroul lui Plahotniuc, dar și din vizorul Partidului Democrat. După aceea, el a fost cel care a interacționat cu instituțiile internaționale, cu experții, în reforma sistemului judiciar în Republica Moldova”, a notat fostul premier.

În plus, Ion Sturza consideră că în situația actuală în care s-a pomenit președintele Igor Dodon, el este foarte vulnerabil. În opinia lui, șeful statului are foarte multe vulnerabilități printre care suspiciunea de finanțare externă a Partidului Socialiștilor, precum și faptul că ar fi considerat un agent de influență al Federației Ruse. „El a nimerit într-o capcană de responsabilitate totală a ceea ce se întâmplă. El nu are anvergura intelectuală și organizatorică a lui Voronin sau chiar a lui Plahoniuc ca să gestioneze de unul singur toată țara aceasta. El nu va fi capabil de unul singur să gestioneze toată țara aceasta. El este foarte vulnerabil”, a conchis fostul premier.

Telegraph.md amintește că Ion Sturza s-a remarcat adesea în spațiul public ca fiind un consilier din umbră al Maiei Sandu, vociferând adesea sfaturi politice pentru lidera PAS.

Citește și: VIDEO // Maia Sandu l-a vrut Procuror General pe Stoianoglo

 

Total
0
Shares
Total
0
Share