Social

Sfatul cardiologilor: Care sunt cele mai bune alimente pentru sănătatea inimii

Pinterest LinkedIn Tumblr

Bolile cardiovasculare rămân în continuare criminalul numărul unu în Republica Moldova. Se estimează că bolile de inimă vor rămâne principala cauză de deces în următorii ani.

Specialiștii recomandă 16 alimente care, atunci când sunt consumate ca parte a unei diete echilibrate, ar putea ajuta la menținerea sănătații inimii.

Una dintre cele mai simple schimbări în stilul de viață care are un efect pozitiv esențial asupra sănătății inimii este alegerea unor alimente care pot fi introduse în dieta zilnică.

1. Sparanghelul

Sparanghelul este o sursă naturală de folat, care ajută la prevenirea formării unui aminoacid numit homocisteină în organism.

2. Fasolea, mazărea, năutul și lintea

Fasolea, mazărea, năutul și lintea, cunoscute și sub denumirea de leguminoase, pot reduce în mod semnificativ nivelurile de lipoproteine cu densitate scăzută sau, cum mai este cunoscut, „colesterolul rău”.

3. Semințele Chia și semințele de in

Aceste tipuri de semințe sunt o sursa bogată de plante de acizi grași Omega-3, precum acidul alfa-linolenic, scrie sfatulmedicului.ro. Omega-3 are multe efecte benefice, ajutând la scăderea nivelului trigliceridelor, LDL și colesterolului total.

loading...

Comments are closed.