Alte știri

SFATUL UNUI FERMIER: Nu vă grăbiți să cumpărați mere ca în poză, sunt tratate cu substanța numită “Carnauba”

Pinterest LinkedIn Tumblr

Înainte de sărbători, fermierul Valentin Chilat Cornaci vine cu un sfat și recomandare pentru mesele festive, și anume atrage atenția la merele din comerț importate, care au un aspect lucios.

“Puțină antireclamă. Se apropie sărbătorile, o să aveți oaspeți, o să vă vină colindători și desigur o să-i serviți cu bucate, prăjituri, dulciuri și fructe. Nu vor lipsi și merele de pe masa de sărbători, anul acesta sunt mai scumpe, dar sunt de ajuns și în piață și în supermarkete. Nu vă grăbiți să cumpărați mere lucioase ca-n poză. Sunt tratate cu o substanță (înlocuitorul parafinei) numită carnauba în scopuri comerciale, să nu se deshidrateze și să arate mai bine. Este o anumită doză care organismul omului o poate suporta. Dar cine o respectă, mai ales când vreai un profit frumos?! Concluzia: consumați mere de la țăranii noștri nu chiar lucioase, dar sănătoase, dacă mai au și-un vermișor pe acolo, e chiar bine”, a scris fermierul pe Facebook.

Carnauba este numită și ceara din Brazilia și ceara de palmier, este o ceară a frunzelor palmierului Copernicia prunifera, o plantă originară și cultivată doar în statele braziliene de nord-est Piauí, Ceará, Maranhão, Bahia și Rio Grande do Norte.

Amintim că anul trecut fermierii s-au confruntat cu o criză în domeniu, iar mai multe tone de mere au putrezit la marginea livezilor, dar și în depozitele frigorifice, printre păgubiți fiind și Valentin Chilat Cornaci, fermier din raionul Edineț.

loading...

Comments are closed.