Și-a cumpărat permis de conducere și a plecat spre Germania, dar a fost depistat la frontieră

În punctul de trecere a frontierei Leușeni-Albița a fost depistat un tânăr moldovean care a încercat să treacă frontiera de stat, deținând un document falsificat. Din declarațiile acestuia s-a aflat că își cumpărase actul și urma să-l folosească peste hotare, la locul de muncă.

Astăzi, 7 octombrie 2023, în jurul orei 01:30, conaționalul de 19 ani s-a prezentat ca pasager la autocarul de rută „Moldova-Germania”. În baza analizei de risc, pasagerul a fost supus controlului de nivelul II, ceea ce presupune verificări suplimentare. Ca urmare, polițiștii de frontieră au descoperit un permis de conducere, pretins a fi eliberat de către autoritățile naționale. Verificarea amănunțită a permisului a rezultat că acest document este falsificat.

Fiind deconspirată ilegalitatea, tânărul a recunoscut că recent și-a perfectat permisul, contra sumei de 300 EUR, fiind ajutat de un intermediar identificat pe internet. Motivul invocat ar fi angajarea la muncă peste hotare în calitate de șofer.

Documentul falsificat a fost ridicat și urmează să fie supus expertizei. Cercetările pe caz continuă sub aspectul comiterii unei infracțiuni.

Total
0
Shares
Total
0
Share