Siegfried Mureșan: Nu ar fi corect ca Ungaria să blocheze lansarea negocierilor cu Republica Moldova și Ucraina

Republica Moldova și Ucraina au îndeplinit angajamentele asumate odată cu acordarea statutului de țări candidate pentru aderare și merită să înceapă negocierile pentru acest proces, a declarat la Radio Moldova europarlamentarul Siegfried Mureșan. Potrivit oficialului, nu ar fi corect ca Ungaria să blocheze lansarea negocierilor cu aceste două țări. Referitor la deblocarea de către Comisia Europeană a peste 10 miliarde de euro pentru Ungaria nu are nimic comun cu decizia care urmează să o ia Consiliul European privind lansarea negocierilor de aderare, a precizat Siegfried Mureșan.

„Decizia de începerea negocierilor de aderare pentru Republica Moldova și Ucraina trebuie luată strict pe baza meritelor Republicii Moldova și ale Ucrainei. Atât Republica Moldova, cât și Ucraina îndeplinesc toate condițiile. Orice alt argument artificial din partea premierului Ungariei ar fi incorect. Este o decizie cu caracter simbolic important. Dar important este și ca munca de reformare să continue și între Republica Moldova și UE se întâmplă atâtea lucruri împreună acum: cooperare, sprijin, reformare. Nu știu încă cum va fi decizia finală mâine. Eu sunt încrezător că va fi una pozitivă”, a declarat Siegfried Mureșan.

Precizăm că astăzi și mâine la Bruxelles Consiliul European va discuta despre extinderea Uniunii Europene, dar și reformele din țările aspirante la aderare, inclusiv despre lansarea negocierilor cu Republica Moldova și Ucraina.

Total
0
Shares
Total
0
Share