Siguranță sporită în comunități: Consiliile de Siguranță Comunitară se extind în raioanele Telenești și Ungheni

Cooperarea între poliție și autoritățile locale reprezintă pilonul principal al Consiliilor de Siguranță Comunitară. În perioada 18-19 februarie 2025, au continuat sesiunile de familiarizare pentru extinderea Conceptului de Poliție Comunitară în raioanele Telenești și Ungheni, contribuind la îmbunătățirea securității și la implicarea activă a tuturor actorilor comunitari.

Inițiativa urmărește implementarea unui model de dialog comunitar, destinat să sporească siguranța în fiecare localitate. Prin participarea activă a comunității și autorităților locale, se dorește adoptarea unor măsuri specifice care să răspundă nevoilor fiecărei zone.

”Cooperarea între poliție, autoritățile locale și comunitate este esențială pentru succesul acestor inițiative. Platforma consiliilor de siguranță comunitară facilitează descentralizarea procesului decizional și se concentrează pe creșterea siguranței cetățenilor”, a declarat Alexandru Bejan, Secretar de stat al MAI.

Extinderea acestui model la nivel național face parte dintr-un proiect suedez care sprijină Inspectoratul General al Poliției din cadrul MAI. În prezent, în Republica Moldova există peste 860 de Consilii de Siguranță Comunitară, care reprezintă platforme eficiente pentru identificarea și soluționarea problemelor ce afectează direct viața cetățenilor, prin eforturi comune ale tuturor părților implicate.

Total
0
Shares
Total
0
Share